مقدمه
Introduction
آفت به زخم های سطحی گرد و کوچک در دهان گفته می شود که معمولا دردناک هستند و بیشتر روی سطح داخلی لب ، گونه ها، لثه غیر کراتینیزه و زیر زبان ایجاد می شوند. این زخم ها معمولا بین 10 تا 14 روز بهبود پیدا میکنند. باید به این نکته مهم توجه کنید بیش از 40 نوع زخم در دهان میتواند ایجاد شود که بسیاری از مواقع به دلیل شیوع بالاتر آفت در جامعه به این زخم ها به اشتباه آفت گفته میشود و درمان های تسکینی یا سنتی برای کاهش درد و طول دوره زخم ها تجویز می شوند که نه تنها بهبودی به دنبال ندارند بلکه باعث به تاخیر افتادن تشخیص درست ضایعات شده و گاهی باعث خسارات جبران ناپذیری می شوند. به عنوان قانون کلی هر زخمی که بیش از 2 هفته در دهان باقی بماند باید تحت بررسی دقیق توسط متخصص قرار گیرد.
ویژگی های خدمت
Service Property
بررسی علل زمینه ای
بررسی دقیق سابقه پزشکی؛ علل زمینه ای، درخواست آزمایش
تشخیص
تشخیص نوع زخم با استفاده از روش های مختلف از جمله نمونه برداری
درمان
تجویز درمان دارویی برای کاهش درد و تسریع ترمیم همچنین درمانهای پیشگیرانه
لیزر کم توان
کاهش درد و تسریع ترمیم آفت ماژور
نحوه و فرآیند جراجی زیبایی بینی
The process and method
اگر زخمی بیش از دو هفته در دهان باقی مانده باشد یا اگر سابقه قبلی آفت های دهانی را داشتید اما اخیرا تعداد زخم ها افزایش پیدا کرده یا تعداد دفعات ایجاد زخم ها بیشتر شده است باید به متخصص بیماری های دهان مراجعه کنید. معاینه کامل دهانی توسط متخصص بیماری های دهان انجام می شود. از آنجا که بیماری های زمینه ای خاص مثل بیماری بهجت یا مشکلات گوارشی مثل بیماری کرون و حتی مشکلات ایمنی و خود ایمنی مثل لوپوس و اچ آی وی میتوانند در دهان به صورت زخم های آفتی بروز پیدا کنند، پزشک از شما سوالاتی در خصوص سابقه زخم های تناسلی، ضایعات پوستی، سوزش و قرمزی چشم، سابقه مشکلات گوارشی مثل اسهال و مشکلات مفصلی را خواهد پرسید. در صورت نیاز از زخم ها نمونه برداری می شود. در اغلب اوقات انجام آزمایشات خونی برای رزیابی وضعیت کم خونی، وضعیت ایمنی و وجود بررخی بیماری های خاص ضروریست. در صورت وجود علت زمینه ای، با درمان آن زخم های آفتی نیز بهبود پیدا میکنند و متخصص بیماری های دهان میتواند داروهای تسکینی تا درمان کامل برای کاهش درد برای بیمار تجویز کند. اگر هیچ علت زمینه ای برای زخم ها پیدا نشد تشخیص آفت راجعه (recurrent aphthous stomatitis) گذاشته می شود. بسته به شدت ضایعات برای بیمار درمانهای دارویی خوراکی یا درمانهای موضعی تجویز خواهد شد.
عنواع زخمهای آفتی
Types of aphthous ulcers
آفت مینور: زخم های کوچک و سطحی معمولا 1 تا 5 عدد در هر دوره. این زخم ها معمولا به راحتی با درمان های خانگی مثل قرار دادن عسل یا ژل آلوئه ورا یا زردچوبه روی زخم ها یا دهانشویه جوش شیرین بهبود پیدا میکنند همچنین استفاده از دهانشویه های کارخانه ای مثل دهانشویه بنزیدآمین به کاهش درد و التهاب کمک میکند. در موارد شدید ممک است درمانهای دارویی دیگر تجویز شود.
آفت ماژور: این زخم ها معمولا بزرگ تر یک سانتی متر بوده و عمق بیشتری دارند. میتوانند بسیار دردناک باشند و بیش از دو هفته در دهان باقی بمانند. برخی اوقات بعد از بهبود اسکار به جای میگذارند که این اسکارها میتواند حرکات زبان را محود کند. برای درمان این زخم ها ممکن است تزریق کورتونی داخل ضایعه ضرورت پیدا کند.
آفت ماژور: این زخم ها معمولا بزرگ تر یک سانتی متر بوده و عمق بیشتری دارند. میتوانند بسیار دردناک باشند و بیش از دو هفته در دهان باقی بمانند. برخی اوقات بعد از بهبود اسکار به جای میگذارند که این اسکارها میتواند حرکات زبان را محود کند. برای درمان این زخم ها ممکن است تزریق کورتونی داخل ضایعه ضرورت پیدا کند

برخی غذاها و عادات غذایی میتوانند احتمال بروز آفتهای دهانی را افزایش دهند یا آنها را تشدید کنند. غذاهای تند و ادویهدار، میوهها و سبزیجات اسیدی مانند لیمو و پرتقال، و همچنین غذاهای شور و سفت میتوانند با تحریک بافتهای دهان، بروز آفت را تسریع کنند. علاوه بر این، مصرف زیاد شکلات و شیرینیها ممکن است در برخی افراد باعث بروز آفت شود.
