مقدمه
Introduction
ویروس پاپیلوما انسانی (HPV) بیش از 200 نوع مختلف داشته که باعث ایجاد ضایعات گل کلمی شکل کوچک روی پوست، ناحیه تناسلی و مخاط دهان می شود. ابتلا به این ویروس در بسیاری از مواقع هیچ علامتی ندارد و در افرادی که به علت های مختلف مثل بیماری یا مصرف داروهای سرکوب گر ایمنی دچار نقص ایمنی نشده اند و سیستم ایمنی نرمالی دارند طی دو سال از بدن پاک می شود. اماهمان طور که گفته شد در برخی مواقع ابتلا به این ویروس می تواند منجر به ایجاد ضایعات پوستی و مخاطی بشود. این ضایعات منبع انتقال عفونت هستند و تماس با آنها می تواند منجر به سرایت ویروس به افراد دیگر شود. معمولا این ویروس از طریق تماس جنسی منتقل می شود و رابطه جنسی دهانی می تواند باعث ایجاد ضایعات دهانی در نواحی خلفی دهان مثل کام نرم و زبان شود. همچنین بوسه عمیق نیز در بری موارد منجر به انتقال عفونت شده است. همچنین برخی اوقات خصوصا درکودکان مکیدن انگشتان یا تماس دست با دهان در افرادی که روی انگشتان دست خود زگیل پوستی دارند میتواند باعث ایجاد زگیل های مشابه روی لبها، لثه قدامی و نوک زبان بشود. برخی از سویه های این ویروس به ویژه انواع 16، 18، 31 و 33 با افزایش ریسک ابتلا به سرطان های گردن رحم و ناحیه حلق و خلف دهان مرتبط هستند. این مطلب به معنا ست که در افراد مبتلا به این سویه های ویروس پاپیلومای انسانی احتمال ابتلا به سرطانهای دهان و رحم بیشتر از افرادی است که به این ویروس مبتلا نیستند. زگیل های دهانی معمولا هیچ علامتی نداشته و خیلی اوقات در معاینه روتین دندانپزشکی به صورت اتفاقی کشف می شوند از همین رو معاینات دوره ای و سالیانه مخاط دهان توسط متخصص بیماری های دهان از اهمیت بالایی بر خوردار است.
ویژگی های خدمت
Service Property
تشخیص
معاینه کامل دهان و شناسایی ضایعات HPV توسط متخصص بیماریهای دهان
برداشت غیر جراحی
برداشت و حذف ضایعات بدون نیاز به جراحی و بخیه توسط لیزر و RF
غربالگری سرطان دهان
معاینات کامل دهان برای غربالگری سرطان دهان در افراد مبتلا به HPV
روش های نوین تشخیصی و درمانی
فتودینامیک تراپی، براش بیوپسی، oral rinse (غربالگری از طریق دهانشویه)
نحوه و فرآیند جراجی زیبایی بینی
The process and method
معاینه کامل دهان توسط متخصص بیماری های دهان انجام می شود. در صورت مشاهده ضایعه ، برداشت ضایعه توسط لیزر و در برخی مواقع توسط برش با تیغ و بخیه انجام می شود. ضایعه برای تعیین سروتایپ ( نوع ویروس) و همچنین تشخیص قطعی به پاتولوژی فرستاده می شود. در صورتی که ضایعه مرتبط با سویه هایی با ریسک بالا برای ایجاد سرطانهای دهان (16، 18) باشد بررسی دوره ای منظم به بیماران توصیه می شود.
برخی بیماران بدون وجود ضایعه داخل دهانشان با ترس از ابتلا به ویروس HPV مراجعه میکنند. معمولا در صورتی که ضایعه قابل مشاهده وجود نداشته باشد هیچ اقدام درمانی لازم نیست و همانطور که گفته شد طی 1 الی 2 سال در افرادی که سیستم ایمنی سالام دارند ویروس بدون برجا گذاشتن عارضه ای از بدن پاک می شود. اما در صورتی که بیمار اصرار به ارزیابی بیشتر داشته باشد می شود از روش براش بیوپسی و یا استفاده از دهانشویه (oral rinse) برای غربالگری و تشخیص ابتلا به ویروس HPV استفاده کرد.
اهمیت واکسیناسیون
Vaccination
واکسن های مختلفی بر علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ساخته شده است. واکسن گارداسیل یا واکسن پاپیلوگارد نام های آشنایی در ایران هستند. برند های مختلف واکسن سویه های خاصی از ویروس را پوشش میدهند اغلب از ابتلا به سویه های خطرناک تر مثل سویه های 16 و 18 جلوگیری میکنند و برای بیماران ایمنی فراهم میکنند. واکسن گارداسیل 9 ظرفیتی سویه های متنوع تری را نسبت به واکسن های دیگر پوشش می دهد و در برابر انواع 6، 11، 16، 18، 31 ، 33، 45، 52 و 58 ایمنی ایجاد میکند. طبق توصیه CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها آمریکا) بچه های 11 تا 12 سال باید در فواصل زمانی مشخص شده (دوز اول، 1 ماه بعد از دوز اول، 6 ماه بعد از دوز اول) واکسنه شوند. در صورت عدم واکسیناسیون در دوره نوجوانی زنان تا سن 26 سالگی و مردان تا سن 21 سالگی بهتر است واکسینه شوند. در افرادی با سنین بالاتر به خصوص اگر در معرض ریسک ابتلا قرار دارند بهتر است واکسیناسیون انجام شود.در افرادی که قبلا به اچ پی وی مبتلا شده اند واکسیناسیون میتواند مفید باشد چرا که از ابتلا به سویه های پر خطر HPV در آینده جلوگیری میکند.به طور کلی واکسیناسیون میتواند با جلوگیری از ابتلا به سویه های خطرناک ریسک ابتلا به سرطانهای دهانه رحم و ناحیه اروفارنکس (خلف دهان و حلق) را کاهش دهد.

رعایت بهداشت جنسی از طریق استفاده از کاندوم و کاهش تعداد شرکای جنسی میتواند خطر انتقال HPV را کاهش دهد. افزایش آگاهی عمومی درباره HPV و انجام معاینات منظم ، به ویژه غربالگریهای مربوط به سرطان گردن رحم و دهان، به شناسایی زودهنگام تغییرات غیرطبیعی کمک میکند. علاوه بر این، پرهیز از مصرف دخانیات و حفظ یک سبک زندگی سالم با تغذیه مناسب و ورزش منظم میتواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به عفونتهای مرتبط با HPV کمک کند.
